Mine.


WEDDING DAY !
Monday, April 22, 2013 | 2:03 PM | 0 Words

TANGGAL 23.3.2013 berlangsungnya majlis perkahwinan kak ifa kite ni sorg .. btw selamat pengantin baru lah ye .. alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar dari akad nikah sampai la bersanding ..

Pada Malam 23.3.2013 kak ifa telah selamat di ijab kabulkan yang berwalikan ayah dan ayah2 pak2 saudaranya dan disaksikan oleh seluruh kaum keluarga kami .. alhamdulilah dengan sekali lafaz kak ifa sah menjadi istri kepada abg fizal ..

tipu kalu kenduri x meriahkan .. sangat meriah gile ngn keluarga berkumpul saudara mara dari jauh2 datang .. aku pon terlibat sama dari buat henna tangan nya .. dengan siap2kan souvenirs unt tetamu .. sekali ngn ambik2 gambar .. mcm2 lagi la ..

nak tau meriah ke tak moh le tengok gambo2 ni ~








#ni baru sikit je ni 



ALHAMDULILLAH SELAMAT BERGELAR SEORANG ISTRI :3






GADIS2 BUNGA MALAM AKAD NIKAH KETUA BUNGA2 BELAKANG SEKALI HAHAHA :D



HAPPY ENDING MASE MAJLIS PERSANDINGAN ..




#act banyak lagi pic p x sempat nk masuk kan banyk2 kalau ade mase nanti akan masukkan la semua ye ~ 
HARGAILAH INSAN BERNAMA 'SAHABAT'
| 1:13 PM | 0 Words


saat ni seriously aku rindu gile2 buddys aku ! so sad mehh ! ramai yang kene p PLKN BODOH tu ... ade yang dh susah nk jumpe sb exam la ape la .. so sad .. dh x mcm dulu lagi ~

semue dh buat hal masing2 .. pas ni x tau la kalu masing2 dh p sambung belajar tah bile pulak boleh lepak2 cm zaman2 kegemilangan dulu T.T mmg betol setiap yang bermula akan berakhir tapi aku berharap bia lah berakhir dengan kebahagiaan ~

hariagi lah sahabat anda ketika ini .. sb sahabat adalah segalanya .. mereka senyum kita .. mereka sedih kita .. mereka segalanya kita ..

mencari kawan senang umpama melambai angin .. namun mencari sabahat sejati dunia akhirat bukan semuda melambai angin di awan .. sukar untuk mendapatkan itu ..

siapa meraka jagan di soal itu sudah takdir mereka begitu ... terima mereka seadanya .. kita tidak sempurna .. saling mermelukan sabagai sahabat ..

hanya satu dimana kita kawan itu adalah penting ... tapi lebihkan penting itu untuk ibu bapa mu kawan .. kerana ibu dan bapa mu adalah segalanya !

hargai sahabat anda ketika mereka di sisi ... hargai sahabat bukan kawan ..

TANGISAN HATI LUKA LARA
Tuesday, March 26, 2013 | 2:31 PM | 0 Words



4.45 pagi ,27,3,2013 .... aku masih belom terasa nk tidur .. bayangan minda aku sentiasa bermain dengan insan2 yang aku syg ~ setiap saat setiap detik dan setiap langkah aku sentiasa memikirkan dia ~ amat tersiksa bila aku begini ~ malam ni aku tengok bulan ... cantik bulan tu ~ bulan tu la saksi bahawa betapa aku syg , cinta kepada mu .. aku dh x tau nk buat apa lagi .. setiap kali terlihat wajah mu pasti geruman rindu bermain di genap hati ku ~ saat2 bahagia malam itu sumpah aku x leh lupa ~ bagai kehadiran mu dalam hidup ku menyempurnakan hidup aku ~ setiap hari aku merindui saat2 itu ~ setiap hari aku menatap wajah mu .... menghitung hari dalam kepahitan masa yang semestinya menyakitkan jiwa ku melihat kamu di hadapan ku ~ tak mampu unt aku ungkapkan rasa syg dan rindu apabila melihat mu didepan ku ~ senyum mu tawa mu manja diri mu membutkan aku terjatuh dalam lautan hati mu yang kekeringan unt aku ~ kesakitan itu aku pendam dan diam bertemankan buku hati ku yang setiap hari aku luahkan padanya ~ 

tidak tahu bila akan datang detik masa dan ketika aku bisa merasakan disayangi oleh diri mu itu ... melihat diri mu bahagia bersama sidia yg kamu sayangi membuatkan aku pasrah akan perasaan ku yg menaruh kehadir mu dalam segenap kasih dan sayang d jiwa ku yang menyayangi mu setiap masa dan waktu ~ 

namun mungkin itu hanya angan ku yang hanya mampu aku tulis dan sebarkan pada bayu lautan luas dan aku berharap setiap apa yang ditulis akan mendakap d hatinya ... namun hati ku kini sudah terjatuh dilautan dalam .. kekecewaan ku kini amat pedih .. menungu aku berjaya dihati mu ~ 

biar lah ... aku pasrah akan keadaan sebegini rupa ~ apa yang aku mahu adalah dia hidup dengan bahagia ~ aku doa kan yang terbaik kepada mu wahai pujaan hati ~ ilysm <3 pintu hati ku sentiasa terbuka untuk diri mu ~











mENgHiTuNG hArI
Friday, March 15, 2013 | 1:36 PM | 0 Words



setelah sekian lama menunggu akhirnya hari2 yang d tunggui2 olehg semua calon2 SPM 2012  akan kunjung tiba x lama lagi ... segala ilmu yang kita timba selama ini akan menunjukkan hasilnya x lama lagi ... nervous gile ni beb !! x tau la nk buat cm mane ... aku dh buat yg terbaik dh .. x tau la cm mane nanti ~ T.T just berserah dh ni ... tarikh aku pon x sure ade yang kate 20.2.2013 ade yang kata 21.3.2013 .. yang mane satu aku x tau .. p nk x nk aku kene p ambik jugak result tu ! huuuuuuu !! P menyesal jugak sikit2 sb aku study pon yang ado je mase fom 5 .. ALASAN  ala lambat lagi bulan 7 aku study la ... ala alamabt lagi .. tup2 dh nk exam baru la bergoyang dunia nk study .. lepas tu stat la eh yg ni aku x study lagi .. eh yg ni pon belom lagio ... tengok2 jam dh kul 4 nk x nk kene la tido .. bgun2 bukak buku dulu buat latihan .. sampai sk x pandang kiri kanan kumpe meja terus dudk sampai la org panggil masuk dewan .. sebelom masuk dewan aku la lambat sekali masuk ! ahhahahahah !!! dalam dewan doa x putus2 bace ! g tu la al kisah nyer ! 

btw aku just hope semue credit la ... asal boleh masuk U pon ok lah ! dari x masuk langsong ! harap sgt dapat masuk U ! aku nk ambk cos ape skrg tgh pening kepala ! adooiii !!! cos semue mencaba kerjaya masa lepas kelua U nanti ! terlampau banyak persaingan la ! kalau ambk kos tu nanti susah pulak nk cari nama di dunia yng penuh dengan persaingan ! tapi adat la tu kan ! huhuhuhu !! kene fikir masak2 ! tapi ape2 pon nanti ! kene terima dengan hati yng terbuka la ! x de ape2 yang aku harapkan nanti result aku dpt menggembirakan hati mak ayah aku tu pon dh ok ! 

SPM SPM SPM ! mengharap sesuatu yang ajaib  terjadi  !! ahhaahhaha !!! 




Wednesday, February 27, 2013 | 5:21 AM | 0 Words
                       

BUKU BARU 2013 ..... 

              PUHHH PUHHH PUHHH PUHHH .... gile babi berhabuk blog aku .. hahaahha almaklum la dh lame sgt x take care pasal blog memblog ni .. ehhehehe ... biase la pas mase fom5 dh mmg x bukak terus .. sibok study kod unt SPM  .. tapi Alhamdulillah SPM is over now ! dh x jadi budak2 sk dh ~ hehehe ~ tapi rindu gile la nk sk balik ~ ingtkn x sekolah ni best gile .. p makin boring ade la .. after SPM ni aku ingtkan nk keje la mane2 ... p haram .. bgun tido kul 5,6 petang .. dh mane x nyer , malam kelua lepak sampai kul 4,5 pagi ~ kdg2 tu x balik rumah ! ape cer ?  kan ? mcm2 la kehidupan remaja aku ni hehehe ~ tapi x pe tu semue pengalaman aku ~ mane nk cari kan ? so kalu nk cite bab2 kwn2 ni ... mmg x akan cukup la nk cerita satu2 kan .. p g tu la .. kawn2 aku ni semue ade sifat die org masing2 .. kalu nk di gambar kan mmg susah ape tah lagi menulisnye kan adui lagi la ~ ehhehehehe ..

tapi ape2 pon kwn2 yg aku ade skrg cukup membahagiakan aku ~ happy la kalu ddk ngn die org lupe masalh2 aku yg bermain di kepala otak ni .. heheheh ~ 

                                                                        F.R.I.E.N.D
 (F)ight for you ! (R)espect you ! (I)nvolve you ! (E)ncourage you ! (N)eed you ! (D)eserve you ! (S)ave you !

mcm2 gaya mcm2 perangai setiap seorg .. walu apa terjadi kami bersama .. kemana jua sentiasa bersatu .. jika tidak pasti ada yg tersinggung .. perkara biasa kami kan keluarga .. sakit , ketawa , menagis , menggila semua itu kami harus bersama .. tida rahsia antara kami ~ andai yg ada terguris hati kami ubatinya bersama .. susah senang akan kami saling bantu membntu .. itu lah kami sahabat  ~ mereka sahabat mereka keluarga mereka lah teman hidup mereka lah kemana saja ~


Begitu sepinya hidupku tanpa kehadiran dirimu disisiku .
Begitu gelapnya hidupku tanpa cahaya yang menerangi diriku yang diterangi oleh dirimu .
Dan begitu sedihnya hidupku tanpa kebahagiaan dirimu .
Rasa keseorangan pabila tidak bersamamu .

Setiap masa ku merindui dirimu .
Setiap masa ku doakan kebahagiaan dirimu .
Setiap masa ku berharap kepadamu .
Dan setiap masa jugalah ku menunggu dirimu .

Tanpa kehadiran dirimu dalam hidup ku , aku tidak mengenal erti dunia .
Tanpa kehadiran dirimu dalam hidup ku , aku tidak mengenal erti kasih sayang .
Dan tanpa kehadiran dirimu dalam hidup ku jugalah , aku tidak mengenal erti PERSAHABATAN .

Setelah kau hadir dalam diriku ,
Akhirnya aku berjaya keluar dari kepompong kegelapan .
Bebas terbang seperti rama-rama yang cantik .
Bebas terbang kesana-sini

Sekarang , aku sedar bahawa aku tidak bersendirian .
Sekarang , aku sedar kau bersama diriku .
Dan sekarang juga , aku sedarbahawa kau yang terbaik dalam hidupku .

Terima kasih kawan .
Betapa dalamnya sayangku terhadap dirimu .
Betapa dalamnya kasihku terhadap dirimu .


Kawan .
Kau adalah HADIAH yang terbaik yang pernah aku terima .
Kau adalah PENERANG dalam kehidupanku .
Kau adalah KEGEMBIRAAN dalam kesedihanku .

Terima kasih SAHABAT .
Terima kasih .

Sejujurnya , aku menangis apabila menaip entri ini .
 Aku sayang kau semua .

*lap2 air mata sob#*





BFF (BEST FRIEND FORVER)
Friday, April 13, 2012 | 12:57 AM | 0 Words





SO I BAGI INTRO SIKIT LA PASAL SIAP DALAM PIC NI .. YG RENDAH SIKIT TU NAME DIE AZRAI/ACOY PON BOLEH SEKALI TENGOK MACAM ADIK ZIZAN RAZAK TP DUA KALI TENGOK CM SIAPE PON X TAU … YANG TINGGI TELAJAK TU NAME DIE EZZU ATAU PON SYED WALAU PON BANYAK PERBEZAAN ANTARA DUE ORANG BFF TP DIE ORANG STILL NAMPAK CM ADIK N ABANG PEGI MANE2 MESTI BERSAMA KALAU HANG MESTI SAME2 … SEBLUM AKU KENAL
DENGAN DUE ORANG BUDAK YG AKU DH ANGGAP MACAM ABAG
AKU SENDIRI NI FIRST MMG LA AKU X KENAL DIE ORANG KAN .. MASE AKU BELOM KENAL ABAG2 AKU NI TENGOK ABAG2 AKU NI DH MACAM ARTIS SEMUE KENAL DIE .. BIASE LA KANBUDAK HOT .. TAPI DIE TERAMAT MARAH KALU KATE DIE ARTIS KE HOT KE .. MMG DIA AKAN MERAJUK … YE LA MANE X NYER PEGI MANE2 MESTI ORANG NK AMBIK GAMBA NGN DIE .. SETIAP SEORANG DARI MEREKA DATANG DARI LATAR BELAKANG KELUARGA YANG SANAGT BERBEZA … ONE THING THAT I LIKE MOST ABOUT THIS TWO BFF EVER IS DIE ORANG NI UNDERSTAND EACH OTHER AND “SWEET” SUKE TNGOK KALAU DIE ORANG CAKAP NAMPAK CM KEMBA N LOOK LIKE SO NICE…Cute !!



ACOY/AZRAI
THIS IS ACOY OR AZRAI his was 18 … DARIPADA GAMBAR INI ANDA RASA BAGAI MANA KAH PERWAKTAN DIE?
I. BAIK
II. BAJET HOT
III. SOMBONG
IV. PERASAN
V. JAHAT
VI. KAKI PERMPUAN
VII. X LAYAN ORANG
VIII. PERAMAH
IX. SUKE TOLONG KAWAN
(ADAKAH ANDA RASA PILIHAN JAWAPAN DIATAS TIDAK MENCUKUPI? ANDA BOLEH KEMUKAKAN DI RUANGAN COMMENT)
*TO ME HIS IS SOME ONE YANG BAIK WALAUPUN DIE NICE LOOKING KADANG2 KITE JUMPE OTANG YG CM NI KADANG2 KITE SENYUM NK PANDANG PON NAK NGN X NAK JE KAN … BUT ACOY X CM TU …
· ACOY/AZRAI
· FAIR
· JUST NICE ABOUT HIS TALL N
OT TO TALL AND NOT TO SHORT
· FRENDLY
· UNDERSTANDING
· FUNNKY
· SWEET
· A LITTLE BIT CHILD
· PHOTOGENIC
· MIX BLOOD
· AND MORE MORE MORE MORE !!
· <3 HIM AS MY BROTHER !

EZZU / SYED
THIS IS EZZU/SYED .. A OLDER ONE OF US … HIS WAS 19 .. ABOUT HIM I CAN SAY
· COOL
· VERY FUN
· HUMBLE
· TALLER THEN US !
· SKINNY LIKE ACOY
· UNDERSTANDING EACH OTHER
· LOVE TO WARE THE CAP
· MIX BLOOD
· GENTLE
· A LITTLE BITE SHY PERSON
· AND MORE MOE MORE
· <3 AS MY OLDER BROTHER !
HOPE DIE ORNG X GELAK KALAU BACE BLOG NI !! HAHAHAH !!! 3.4.2012 CUKUP LA SETAHUN KAMI BERKENALANDARI X KENAL JADI KENAL … KALU DULU TAKOD NK TEGO COZ DIE ORANG SO SO “ARTIS” SKG WE ARE BEST FRIEND !! HOPE PERSAHABATAN NI KEKAL SAMPAI BILE2 !!!
107 HARI
Sunday, January 8, 2012 | 12:37 AM | 2 Words

        sudah menjadi ketentuan-NYA

Halo 2012 !!!! sedeh gile rasenyer tinggalkan 2011 … bnyk bnde yang terjadi n berlaku sepanjang 2011 … semue yg sweet2 je .. dari awal tahun sampai la akhir tahun … 2011 jugak la aku dapat bnyk kawan baru … x kite la kat tganu sendiri … mahu pon seluruh Malaysia … dalam FB .. n terutama sekali mase program 3P !!! windu ngn team Terengganu !!! sepanjang tahun 2011 aku boleh kate kan tahun aku membuat name la … n tahun yg paling aktif bagi aku … coz dari awal tahun even sampai akhir tahun aku terlibat ngn macam2 kejohanan n pertandingan … yang paling aku x leh lupe mase aku jadi the best conductor state level … best die sebab aku terima hadiah dengan YANG DIPERTUAN AGONG haahhaha korang dapt ?? x kan ?? 2011 jugak menjadi kan aku seorang yang lebih matang n lebih berani berhadapan ngn khalayak ramai … kalau sebelum ni aku x berape yakin ngn diri aku but 2011 bnyk mengajar aku untuk berubah menjadi sesorang yang lebih bersetail n lebih berani kehadapan … sepanjang tahun 2011 aku dapat ramai kawan2 baru …. Dalam kegembiraan yang aku lalui namun ada yang duka untuk aku cerita kan … iaitu pemergian sahabat baik aku iaitu allahyarham Muhammad nazrul aiman yang telah pergi kerahmahtullah pada 10.10.11 setelah 4 bulan berada di hospital  akibat ketumbuhan dibahagian kiri otak dia … semoga rohnya di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman …………….. amin …………. Allahyarham ni teramat baik orangnyer …. Aku berkawan ngn die dari aku 6 tahun sampai la aku tinggkatan 4 ….. susah senang same2 ….. dia ni boleh tahan la kalau dipandang ….. seorag anak yg baik ngn ibu ayah die …. Tp tu la x sangka die ade kenser …. Ape yg aku sedehnyer kenser tu dh mmg teruk mase die dalam keadaan sehat … pada 23.6.11 dia dimasukkan ke wad ccu selepas pengsan mase dalam perjalanan balik dari sk …. 2 minggu pertama masuk wad aku sempat melawat die kat hospital … walaupon sakit dia tetap ceria n still selambe je … senyuman die x penah lekang dari bibir die ….. sedeh x dpt dibayang kan disebalik keceriaan aku …. Coz mak die kate die cume dpt tahan palig lame 1 tahun je …. Pada 22.7.11 dia terpaksa menjalani pemedahan untuk membuang ketumbuhan tu dengan harapan dapat mengurangkan kesakitan n membunuh sel kenser tu … tp ape yg diharapkan x kesampaian .. selepas aruah menjlani pemedahan selama 5 jam … aruah hanya sempat sedarkan diri selama 40 minit sahaja untuk membuka mata untuk kali terakhir … tangisan seorang ibu kepada anaknya dipendam sedalam2 yang mungkin untuk memberikan semangat untuk anak kesayangan nya … kesdihan aku … aku tanam sedalam2 nya !! ungkapan maaf aruah dekat aku x putus2 sebelum masuk wad seingt aku berjuta kali die mintak maaf ngn aku … ketika itulah pelukan yang terakhir bagi kami sebagai kawan rapat titisan air mata aruah x dapat aku lupa kan … kesedihan dan air mata yang aku tanam dalam itu tidak menjadi… berderai mengalir air mata aku …. Aku lah orang yang terakhir yang aruah lihat … gemgam erat tangan aruah menjadi layu setelah mengucapkan “ameer kau satu nya kwn yg ada dalam hati aku maafkan aku ameer,kalu aku pergi kau jgn lupa kan aku ameer, kalau aku pergi kau jage elok2 hadiah yang aku bagi kat kau mase hari jadi aku tu k, jgn jadikan air mata kau sbgi air yag menjirus kubur aku (dia senyum)!!kau gantikn tempt aku dlm fmly aku k !! kau kwn akhirat aku ameer !”mata arauah terpejam setitis air mata jatuh membasahi pipi aruah … gengaman erat aruah menjadi lemah …. Hampir setiap hari aku pergi melawat aruah … walu pon aku sudah x dapat mendengar suara aruah namun suaranya sentiasa bermain die telinga aku … sungguh seksa aku melihat aruah dengan dibelit dgn bermacam2 wayar …. Namun pada 6.10 pagi bertarikh 10,10,2011 itu lah buad kali terakhirnya aruah menarik nafas diatas muka bumi ini …. Namun aku pasrah dgn takdir tuhan … ajal maut ditanagn tuhan .. tidak kira siapa kita … kalau sampai masa kita akan kembali kepada nya … hanya perkataan “you are best fwend I never had and u always in my heart and I miss u so much fwend!!” …. Pada 9.3.2012 genaplah umur aruah 17 tahun …. Semoga roh allahyarham Muhammad nazrul aiman dicucuhri rahmat dan ditempat kan dikalangan mereka2 yang beriman … alfatihah ~ 

*maaf atas permintaan dan sebagai tanda hormat sy kepada aruah serta keluarga rauah dan mereka tidak membenarkan sy untuk melatakkan mana2 gambar aruah samaada semasa aruah masih sihat atau dalam keadaan yang sdg sakit*

<3 FRIEND <3





-Past-




<3 FRIEND <3





-Past-